M.V.O.Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen


Bakkerij van Leeuwen vindt het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan zowel lokale gemeenschappen als het globale milieu. De organisatie ondersteunt dertig lokale verenigingen én stichtingen die een belangrijke rol spelen in de regio.


Ook buiten de landsgrenzen draagt van Leeuwen bij aan een betere wereld.


Als grootgebruiker van energie ziet Bakkerij van Leeuwen het als zijn verantwoordelijkheid en plicht om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Het warme water is afkomstig uit de zonneboilers op het dak, restwarmte van de apparaten verwarmt de werkvloer.


In 2019 zijn op het dak van de bakkerij zonnepanelen neergelegd om zo de elektra zelf op te wekken en wat te veel is terug te geven. De groene- en organische afvalstromen hergebruikt de Groene Energiefabriek in Rijsenhout om de regio van duurzame producten en groene energie te voorzien.ZONNEPANELEN


Sinds 2019 ligt het dak van Bakkerij van Leeuwen vol met zonnepanelen. Deze worden gebruikt om energie op te wekken en voor het verwarmen van water. Op deze manier proberen we energiebewuster om te gaan. De bakkerij werd altijd al verwarmd door de restwarmte vanuit de koelingen wat door de vloer heen gaat, hierdoor recyclen wij de warmte. Op de foto hier links ziet u hoe de zonnepanelen erbij liggen. Om optimaal gebruik van onze zonnepanelen te maken en om zoveel mogelijk zonnestralen op te vangen, maken wij deze maandelijks zelf schoon. 

Too Good To Go


Bakkerij van Leeuwen draagt bij aan de vermindering van voedselverspilling door middel van Too Good To Go. Iedere dag is er bij alle 5 winkels een Too Go To Go pakket te bestellen. Hier worden de producten die normaalgesproken weg gegooid zouden moeten worden in verpakt. Voor €5,00 is er een Too Good To Go pakket bij ons te bestellen, het pakket wordt gevuld met producten die samen een waarde hebben van €15,00. 


Om zo een pakket bij ons te kunnen bestellen download je de Too Good To Go app. Iedere winkel heeft dagelijks 1 pakket, dus wees er snel bij, want ze gaan hard! 


TGTGHACCP Certificaat


Als Ambachtelijke bakker zijn we trots dat we het HACCP certificaat met het resultaat ZEER GOED hebben mogen ontvangen.
Groene energie
NBC 


Om onze kwaliteit hoog te houden hebben we jaarlijks meerdere controles op diverse producten. Deze worden steekproefsgewijs uit een van de winkels of uit de bakkerij gehaald.


Het NBC, Nederlands Bakkerij Centrum, draagt hier de zorg over. Zij controleren de producten en geeft het voor meerdere onderdelen cijfers. Aan de hand hiervan kunnen wij kleine aanpassingen doen om een nog beter product te maken.


Hierdoor weten we dat we goed bezig zijn en dat we allemaal achter onze producten kunnen staan.
Stage lopen bij Bakkerij van Leeuwen


Bakkerij van Leeuwen is een officieel geregisseerd stage bedrijf erkend door de SBBSBB werkt samen met diverse partners uit het onderwijs en het bedrijfsleven aan een optimale aansluiting van het beroepsonderwijs op de arbeidsmarkt. We hebben meerdere praktijkopleiders in het bedrijf waarvan er ook een aantal zijn gecertificeerd om examens af te nemen. Hierdoor zijn we nauw betrokken met de scholen en kunnen we de leerling zo goed mogelijk begeleiden in de stageperiode. We hebben de laatste jaren vanuit verschillende scholen leerlingen zoals:


• MBO Rijnland Leiden                      • ROC Amsterdam


• MBO Rijnland Gouda                      • KTS Voorhout


• Horizon Alphen aan den Rijn           • Wellantcollege Aalsmeer


• Hubertus & Berkhoff Amsterdam     • KSH Hoofddorp


• Molenduin Driehuis


Elk jaar hebben we plek om deze nieuwe talenten de passie voor ons vak door te geven, de fijne kneepjes te leren en om hun creatieve brein aan het werk te zetten. Wat hun dan met de handen weer kunnen vertalen naar heerlijke producten. Het is altijd weer mooi om te zien hoe deze leerlingen zich ontwikkelen. Het is onwijs  belangrijk voor het vak dat de jeugd deze ambacht kan overnemen en doorzetten.

Ambachtelijke Bakker van Leeuwen
Leimuiderdijk 275
2154 MP  BURGERVEEN

Heeft u vragen?
Stuur ons gerust een e-mail of bericht.

Voedselallergie?
In onze producten kunnen verschillende soorten allergenen aanwezig zijn.
Heeft u vragen over de samenstelling van een product?
Heeft u vragen over een allergie?
Belt u onder openingstijden naar 0172-508125 om te horen of dit product geschikt is voor u.
Wij helpen u graag!

Uiterste besteltijd
Bestellingen voor morgen kunnen vandaag uiterlijk tot middernacht geplaatst worden.

Veilig betalen
iDeal